• Locatie

  München

 • Verblijf

  Hostel /Jugendherberge

 • Type

  Vlieg-busreis

 • Prijs

  Op aanvraag

Schoolreis München

München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met 1.464.301 inwoners de derde stad van Duitsland. München is een kreisfreie Stadt en behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw schoolreis München!

Excursies München

Frauenkirche
De Frauenkirche in de Duitse stad München is de grootste kerk van de stad en de kathedraal van het aartsbisdom München en Freising. De kerk – 109 meter lang, 40 meter breed en 99 meter hoog – biedt plaats aan 20.000 kerkbezoekers en wordt als kathedraal nog regelmatig gebruikt voor eucharistievieringen.

 

Marienplatz
De Marienplatz is het centrale plein van de Altstadt van de Beierse hoofdstad München. Sinds de stichting van München in 1158 door Hendrik de Leeuw is de Marienplatz het hart van de stad. Aanvankelijk werd het plein gewoon markt genoemd. In 1638 liet keurvorst Maximiliaan I ter ere van de Zweedse bevrijding in de Dertigjarige Oorlog een zuil met daarop een Mariabeeld plaatsen. Op 9 oktober 1854 werd de naam officieel Marienplatz. Tussen 1867 en 1909 werd het nieuwe raadhuis op het plein gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte ook München niet aan de bombardementen en werd het plein deels verwoest. Niet alle herenhuizen werden nadien weer heropgebouwd. Sinds 1972 is het een voetgangerszone.

 

New Town Hall
Het 
nieuwe stadhuis is een stadhuis aan de noordkant van de Marienplatz in München, Duitsland . Het herbergt het stadsbestuur , inclusief de gemeenteraad , bureaus van de burgemeesters en een klein deel van de administratie. In 1874 verliet de gemeente het oude stadhuis voor zijn nieuwe woonplaats.

 

Residentie van München
De Residentie van München was een stadsresidentie in classicistische stijl in de Duitse stad München. Hier verbleven Beierse hertogen, keurvorsten vanaf 1623 en Beierse koningen van 1806 tot 1918.

 

Concentratiekamp Dachau
Het eerste grootschalig opzette concentratiekamp van de SS in nazi-Dutisland in de stad Dachau op een kleine 20 kilometer ten noordwesten van München. Tegenwoordig een museum dat 800.000 bezoekers per jaar heeft. U kunt met een Engels- of Duitstalige gids een rondleiding volgen. 

Onze restaurants

Andy’s Krablergarten

Solo Italia München

© 2019 - Creativ-EventZ