• Locatie

  Krakau

 • Verblijf

  Hostel

 • Type

  Vlieg-busreis

Schoolreis Krakau

Schoolreis Krakau: Creativ EventZ is dé specialist van Nederland en België voor uw schoolreis Krakau. Een specialist heeft deskundige Nederlandse gidsen en weet waar hij over praat, weet de weg, neemt het onderwerp serieus en is een professional. Wij noemen ons dus met recht de specialist. In tegenstelling tot andere gidsen spréékt onze gids niet alleen Nederlands, maar is Nederlands. Creativ EventZ  verzorgt uw schoolreis Krakau en doet dat in goed overleg met u. Wij zijn “open minded” dat wil zeggen wij denken met u mee. Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen is een studentenstad. Voor de meeste studenten die Krakau bezoeken is het op 65 kilometer verderop gelegen Auschwitz/Birkenau het doel van de reis. Wij verzorgen een dagexcursie voor u op het museum.

Voorbeeld: 4- of 5 daagse busreis

Dag 1
We vertrekken in de ochtend per bus naar Krakau vanaf Utrecht is het 14 uur rijden we komen rond de klok van 18:00 uur aan bij het hostel in Krakau. We hebben een 2 gangen diner in het centrum van Krakau op maximaal 10 minutenlopen van het hostel.

Dag 2*
Vandaag vertrekken we na het ontbijt met de bus voor een stadstour door Krakau, we bezoeken de communistische wijk Nowa Huta, de joodse wijk Kazimierz het oude Getto en de fabriek van Schindler alsmede kamp plaszow in de middag zijn we in het oude centrum waar een ieder zijn weg kan vinden voor een lunch. In de avond is er een gezamenlijk 2 gangen diner

Dag 3
Vandaag bezoeken we museum kamp Auschwitz Birkenau een dag excursie van 9 uur inclusief reistijd. We nemen ontbijten pakketten en lunchboxen mee. In de avond hebben we een 3 gangen afscheidsdiner in de joodse wijk met klezmer muziek

Dag 4
Vandaag rijden we in de vroege ochtend terug naar Nederland waar we rond de klok van 21:00 uur terug aan komen bij de school

*Bij de 5 daagse reis komt er na dag 2 een vrije dag of een excursie naar keuze. Bijvoorbeeld zoutmijnen of een sportief event (klimbos, paintball mountainbiken etc.).

 • Prijs

  4 daagse reis
  Bij 40 personen vanaf euro € 299,- p.p.

  5 daagse reis
  Bij 40 personen vanaf euro € 339,- (zonder extra excursie)

 • Vliegreis

  Genoemde schoolreizen kunnen bij een aantal dat minder dan 30 personen is goedkoper uitvallen als u met het vliegtuig reist. Prijzen voor vliegreizen altijd op aanvraag

 • Inclusief
  • Busvervoer vice versa
  • Kosten voor chauffeur en parkeerkosten
  • 3/4 Overnachtingen in hostel op meerpersoons kamers inclusief ontbijt
  • 2/3 maal 2 gangen diner inclusief 1 consumptie p.p.
  • 1 maal 3 gangen diner inclusief klezmer muziek en 1 consumptie p.p.
  • 1 maal lunchbox
  • Nederlandse reisleiding en stadsgidsen
  • Nederlandse gidsen op museum Auschwitz
  • 3 man/vrouw als begeleiding van school gratis
 • Exclusief
  • reis en annuleringsverzekering
  • Bijdrage garantiefonds reisgelden a euro 15 per euro 10.000
  • Reserveringskosten a euro 100 voor de hele groep
  • Excursie zoutmijnen plus euro 17.50 p.p.

Overnachten in Krakau

Atlantis Hostel
Atlantis hostel biedt aan: 24h receptie, gratis WiFi, gratis computer ruimte, keuken ruimte met gratis koffie en thee voor de gasten, bagage ruimte, stads informatie bij de receptie. Het hostel heeft 2- tot 4-persoonskamers met een eigen toilet en douche, 6- tot 10-persoonskamers met een gezamenlijk toilet en douche.

De loopafstand naar het oude centrum van Krakau is 15 minimuten en naar de Joodse Wijjk Kazimierz 6 minuten.

City Express Hostel
City Express Hostel biedt aan: 24h receptie, gratis internet van 1500 Mbps, keuken ruimte, gratis koffie en thee voor de gasten, eet/ontbijt-ruimte voor ruim 50 personen, patio met rookruimte, wasserette en een bagage ruimte. Het hostel heeft 2- tot 12-persoonskamers met badkamer.

De loopafstand naar de oude centrum van Krakau is 15 minuten en naar de Joodse Wijk Kazimierz 15 minuten.

One World Hostel
One World Hostel biedt aan: 24h receptie, gratis WiFi, gratis ontbijt, gratis koffie en thee voor de gasten, bagage ruimte, kluizen voor laptops, documenten en andere waardevol spullen, een keukenruimte en een woonruimte met Playstation. Het hostel heeft 2- tot 12-persoonskamers met een gezamenlijke badkamer.

De loopafstand naar het oude centrum van Krakau is 8 minuten en naar de Joodse Wijk Kazimierz 20 minuten.

Excursies Krakau

Auschwitz
De excursie tijdens de schoolreis Auschwitz op museum Auschwitz duurt de hele dag. We bezoeken zowel Auschwitz 1 als Birkenau Auschwitz 2. Tijdens de excursies gebruiken we headsets.  Indien gewenst bereiden wij de studenten graag voor op de reis met een presentatie op school over het museum. Betaal niet langer te veel voor uw reis naar het museum Auschwitz.

 

Krakau Tour
Tijdens de zes uur durende Krakau tour neemt onze Nederlandse gids u mee door de geschiedenis van de stad Krakau. We bezoeken en vertellen over de wijk Nowa Huta, de Joodse wijk Kazimierz, de film Schindler’s list en Oskar Schindler, kamp Plaszow en kasteel Wawel. Voor uitgebreide omschrijving kijk hier.

 

Zoutmijnen
Net buiten Krakau in het plaatsje Wielickza liggen onder de grond een bijzondere bezienswaardigheid. De zoutmijnen van Wielickza. Een spookjesachtige plek waar vele bezoeker van over de hele wereld op af komen. De mijngangen zijn ongeveer 300 kilomeer lang en gaan ongeveer 350 meter de grond in.

 

Sportieve excursies
Naast cultuur heeft Polen ook vele mogelijkheden voor een sportieve onderbreking. Er zijn in Krakau mogelijkheden om te paintballen, raften, kano varen, zwemmen en fietsen. In Zakopane is het mogelijk om te klimmen, paintballen, mountainbiken, bergwandelen, abseilen, skiën en nog veel meer.

 

Onze restaurants

Restaurant Sukiennice
Restaurant Sukiennice is een traditioneel Pools restaurant in het oude lakengebouw in centrum van Krakau.

Restaurant Ariel
Restaurant Ariel is een traditioneel Joods restaurant in het hart van Joodse wijk Kazimierz waar traditioneel Joodse muziek wordt gespeeld.

La Grande Mamma
La Grande Mamma is een Italiaans restaurant en ligt in het centrum van Krakau.