UA-77071528-1
 • Locatie

  Lublin en Kraków

 • Type

  Vliegreis

 • Prijs

  v.a. € 659,00

 • Duur

  v.a. vijf dagen/vier nachten

Programma

Auschwitz, Majdanek en Sobibor reis

Dag 1
Vertrek van één van de volgende luchthavens naar Krakau: Amsterdam – Eindhoven – Charleroi of Dortmund. Na aankomst gaan we met een privé bus naar het hotel in Krakau centrum.

Dag 2
Vandaag bezoeken we museum Auschwitz Birkenau met een dagexcursie en Nederlandse gids. We vertrekken om 06:40 uit Krakow.  Na afloop van de excursie rijden we door naar Lublin waar we in de avond aankomen. Lublin ligt op 345 kilometer van Krakow richting de grens van de Oekraïne, we verblijven in hotel Campanile in het centrum waar vele goede restaurantjes zitten.

Dag 3
Vandaag bezoeken we Sobibor, we gaan nog dichter naar de grens van de Oekraïne, totaal rijden we 5 kwartier naar Sobibor, hier zijn in totaal ongeveer 175.000 mensen waarvan 34.000 Nederlanders vermoord (over Belgische slachtoffers is niets bekend) Je rijd door een bos en ineens ben je er ” het station met de Judenrampe links en aan de overkant het voormalige kamp. We zien het huis van de kampcommandant, het spoor, een expositie met foto’s van het kamp en de restanten van de gaskamers, de hemelvaartweg en de gedenkstenen (trooststenen) op deze weg. Vanaf 2021 is er een schitterend museum geopend op Sobibor, deze bezoeken we ook.  Onze gids verteld u alle feiten die er bekend zijn over Sobibor. Na afloop rijden we terug naar Lublin.

Dag 4
Vandaag bezoeken we Majdanek, dit kamp ligt aan de rand van de stad op 5 minuten rijden van het hotel, in tegenstelling tot Birkenau staat alles hier nog in originele staat, de excursie duurt 2,5 uur. We beginnen met het indrukwekkende monument en lopen dan via de toegangspoort het voormalige kamp op. Onze Nederlandse gids verteld u alle verhalen. U zult hier niet zo een hectiek tegen komen als op Auschwitz dus u heeft meer tijd en rust om alles in u op te nemen. In totaal zijn er naar schatting 185.000 mensen vermoord in Majdanek. Er is niets bekend over Nederlandse of Belgische slachtoffers. Rond de klok van 12:00 uur rijden we terug naar Krakow.

Dag 5
Vandaag vertrek naar Nederland en of België.

Bovenstaand programma kan vanwege de vluchten ook in omgekeerde volgorde.

 

Reisdata en prijzen

Prijzen en data voor de vijfdaagse Auschwitz-Majdanek-Sobibor reis 

 • Vliegreis vanaf euro 679.-p.p.
  We vliegen standaard vanaf Eindhoven.
 • Autoreis op aanvraag.
  Met de autoreis sluit u in Krakau aan bij de andere reizigers, vandaar reizen we gezamenlijk verder met een luxe bus.

 

Inbegrepen in de reissom
 • Vliegtickets op basis van één stuk kleine handbagage
 • Luchthaven transfers
 • Verblijf in Krakau (drie-sterren hotel)
 • Verblijf in Lublin (drie-sterren hotel)
 • Logies en ontbijt
 • Transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisleiding en -gids
 • Toegangsgelden
Niet inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Extra hand- of ruimbagage
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 per persoon
 • Gebruik tourguidesystem á € 5,00 per persoon
 • Reserveringkosten á € 25,00 per boeking
 • Toeslag eenpersoonskamer á € 35,00 per persoon per nacht

Auschwitz-Birkenau

Wij nemen u mee naar de plek waar ongeveer 1,3 miljoen mensen zijn omgebracht door de nazi’s in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waaronder ca. 60.000 Nederlanders en 24.000 Belgen.

Tijdens deze dag excursie (ruim tien uur incl. vervoer) nemen wij u mee door de geschiedenis van Auschwitz, het ontstaan van het kamp, de deportaties, de plunderingen, de moorden en de fabrieken bij de Buna werke op kamp Monowitz. Tevens nemen we u mee naar de Nederlandse tentoonstellingen, waar u ook kunt terugvinden wat er met Nederlandse slachtoffers is gebeurd, dankzij de wand en het computerbestand van namen.

Auschwitz is de bekende naam voor een verzameling kampen bij het Poolse plaatje Oświęcim. Auschwitz I was een legerkazerne uit de Eerste Wereldoorlog en de nazi’s zochten ruimte voor hun krijgsgevangenen. Aangezien ze Oświęcim niet konden uitspreken hebben ze dit verbasterd tot Auschwitz.

Onze excursie begint op Auschwitz I en lijd u door het voormalige kamp dat nu een museum is. Aan de hand van foto’s en de barakken die nog origineel zijn vertellen wij u het verhaal van de eerste deportaties tot de bevrijding op 27 januari 1945. Wij zijn ongeveer twee uur op Auschwitz I.

Na een korte pauze van 30 minuten gaan we met de bus naar de Judenrampe, de plek tussen Auschwitz I en Birkenau waar de treinen aankwamen en de mensen geselecteerd werden. Vervolgens lopen we dezelfde route als die mensen op weg naar Birkenau. Op Birkenau bezoeken we de houten barakken die een goed beeld geven van de leefomstandigheden zoals die waren in de oorlogsjaren. We lopen langs het treinstation op weg naar de overblijfselen van de gaskamer II en III. Hierna bezoeken we het Nederlandse monument. Vervolgens lopen we terug naar de poort en houden we kort aan bij de boekwinkel. Wij zijn ongeveer twee uur op Birkenau.

Na een korte pauze van 10 minuten gaan we met de bus naar Monowitz (Auschwitz III) en de Buna werke. Hier aangekomen vertellen wij u alles over het immense fabrieksterrein dat door de nazi’s is aangelegd en het door hun gestichte kamp Monowitz. De barakken zult u niet meer zien maar wel de fabrieken en wat resten van bunkers die er nog steeds staan. Dit was qua arbeid het zwaarste kamp om te verblijven. Het lag op circa 10 kilometer van Auschwitz I. We sluiten de excursie af bij het indrukwekkende monument van Monowitz.

 • ©Paul Korteling

Majdanek

Op voormalig vernietigingskamp Majdanek staat het meeste nog overeind daar de Russen sneller kwamen dan de nazi’s hadden verwacht. Het kamp ligt op circa vier kilometer gelegen van het centrum van Lublin. Oorspronkelijk was het kamp bedoeld voor krijsgevangenen. Later kwamen er ook transporten met Poolse Joden uit het Ghetto van Lublin. Vanaf 1942 werd Majdanek gebruikt als vernietigingskamp en volgden er transporten uit Slowakije, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Griekenland. In Majdanek zijn ruim 185.000 mensen vermoord.

Tijdens de excursie op Sobibor bezoeken we met onze Nederlandse gids een aantal overgebleven barakken, het museum, de gaskamer en het crematorium.

 • ©Paul Korteling

Sobibor

Sobibor was na Auschwitz het kamp waar de meeste Nederlanders werden vermoord. Ruim 32.000. Sobibor was een klein en compact kamp verscholen in het bos nabij de rivier de Boeg. Er is niet veel bekend over het kamp daar na de opstand van 14 oktober 1943 het kamp met de grond gelijk is gemaakt en hiermee alle sporen heeft geprobeerd te vernietigingen.

Tijdens de excursie op Sobibor bezoeken we met onze Nederlandse gids het nieuwe (2021) museum, de ‘Rampe’, en de plaats van de gaskamers en grafheuvels.

© 2019 - Creativ-EventZ