Krakau en Auschwitz bezoeken

Auschwitz en Krakau bezoeken? Creativ EventZ is dé specialist van Nederland en België. Een specialist heeft deskundige Nederlandse gidsen en weet waar hij over praat, weet de weg en is een professional. In 2018 doen we naast onze standaard reizen ook weer een aantal 5-daagse groepsreizen naar Auschwitz – Majdanek en Sobibor. Daarnaast doen we ook onze nieuwe reis “7 Daagse reis door de Shoah geschiedenis” met bezoek aan 6 voormalige concentratiekampen. Deze reis vindt u halverwege deze site. Tevens zijn wij aangesloten bij garantiefonds reisgelden GGTO.

De meeste mensen die Krakau bezoeken doen dit omdat ze Auschwitz willen bezoeken en het verhaal van Oskar Schindler willen volgen. Krakau biedt u echter meer cultuur en is de laatste jaren uitgegroeid tot een stad waar toeristen uit heel de wereld komen vanwege de schoonheid van de stad. Het oude centrum van Krakau, de Rynek Glowny is vooral in de zomer een bruisend gebeuren van straattheater, voorstellingen en in de winter een geweldige kerstmarkt. Maar Krakau biedt meer dan de Rynek. Wat denkt u van de Joodse wijk Kazimierz – waar de film Schindler’s list is opgenomen – , het oude Getto of voormalig kamp Plaszow. Wij bezoeken het allemaal tijdens de groepsreizen met Nederlandse gids.

Groepsreizen

Tijdens onze groepsreizen krijgt u alle highlights van Krakau te zien met deskundige Nederlandse gids (zie onze gids).  Tijdens Schindler’s list excursie bezoekt u het eerste woonhuis van Oskar Schindler in Krakau, kasteel Wawel, de wijk Kazimierz, het Getto, de fabriek van Schindler en we nemen u mee naar een stukje van de originele Gettowall en concentratiekamp Plaszow, hierna rijden we ook nog door naar de oude communistische wijk Nowa Huta die gebouwd is in 1947, Wij vertellen u hier over het Krakow van na de oorlog tot 1989 het jaar dat de communisten weer vertrokken uit Polen. Onze gids vertelt u in 5 uur tijd het ware verhaal achter de Schindler’s list en de Nowa Huta. Deze excursie gaat ook naadloos over in de studietour Auschwitz en duurt bij ons 6 uur exclusief reistijd. U komt ook op plaatsen die anderen niet kunnen/mogen bezoeken. Klik hier voor het programma voor de excursie. De excursie Auschwitz is bij ons geen toeristische tour, maar een reis door de geschiedenis die minimaal 6 uur duurt exclusief reistijd. Dit in tegenstelling tot de standaard tour van collegae die maximaal 3 uur duren. We beginnen altijd vroeg zodat we de eerste groep zijn die naar binnen kunnen en geen last hebben van de duizenden toeristen die later komen. Zo hebben we de ruimte en de tijd en hoeven we ook nergens te wachten. Wij verblijven met de reizen in het mooie 4 sterren Apis hotel net buiten het centrum van Krakau, het hotel beschikt over een uitstekende keuken, gratis wifi, een lift, fitness en sauna. Wij kiezen bewust voor dit hotel i.v.m. de rustige ligging, alle hotels in het centrum hebben kans op geluidsoverlast daar het centrum een 24 uurs uitgaansgebied heeft, een taxi van en naar het hotel voor 3 personen kost u slecht euro 5.-

De groepsreizen zijn exclusief, van hoogstaand niveau en toegankelijk voor iedereen. Deelnemers zijn van alle leeftijden (minimaal 12 jaar). Voor de groepsreis kunt u kiezen om te reizen met het vliegtuig of de eigen auto. Maar u kunt bij ons ook een particuliere reis of schoolreis boeken. Alle excursies zijn met luxe vervoer en drankjes tijdens de ritten (non alcohol) zijn inbegrepen. Wilt u weten wat inclusief en exclusief is tijdens onze groepsreizen, kijk dan hier. Onze groepsreizen  zijn gegarandeerd met Nederlandse gids. Wij zijn inmiddels al twee maal op televisie te zien geweest bij onder andere KRO-NCRV Brandpunt (mei 2017) en bij RTL Late Night (januari 2015).

Nieuw in 2019!
Tijdens de Schindler’s list excursie bezoeken we ook de oude communistische wijk Nowa huta ‘Nieuw Staal’ waar we Krakau vanaf 1947 zien.

Reis verlengen?
Vanaf heden is het mogelijk uw groepsreis te verlengen met een bezoek aan Warschau of Wroclaw. Bekijk de mogelijkheden op onze pagina over Warschau en Wroclaw.

Najaar 2019
Extra reis naar Auschwitz-Majdanek-Sobibor toegevoegd aan de reisdata van 2019. Van woensdag 23- tot en met zondag 27 oktober 2019.

Incentives-, school- of privereizen
Wilt u een incentive reis naar Krakau met alle excursies? Mail ons dan uw wensen en wij gaan voor u aan de slag! Wij hebben contracten met veel hotels en onze eigen Nederlandse gids zal u overal rondleiden. Wilt u op locatie bezoek bij een collega? Ook dit is geen probleem voor ons.

Wilt u met een eigen groep Krakau bezoeken? Voor groepen kunnen wij een programma op maat maken, ook dan is de vraag aan u, stuur een mail met uw wensen, wij hebben contracten met veel hotels, hostels, appartementen.

Schoolreizen: Al vele jaren doen wij voor diverse scholen de schoolreis naar Krakau organiseren met alle excursies.

Wij hebben onze eigen bus transfers en rijden met luxe busjes/bussen van taxi tot 7 persoons minivan, bussen tot 22 personen- 30 personen en touringcars.

© 2018 - Creativ-EventZ