• Duur

  Vijfdaagse reis

 • Locatie

  Gdansk, Polen

 • Verblijf

  Hotel IBIS centrum ***

 • Type

  Vlieg- of autoreis

Gdansk

Neem deel aan onze vijfdaagse groepsreis naar de Poolse Hanzestad Gdansk. Op een paar kilometer van de Baltische zee ligt deze stad in het Noorden van Polen. Een historische stad waar in de Tweede Wereldoorlog bij de Westerplatte de eerste schoten vielen. Op de scheepswerven van Gdansk ontstond in de jaren ’80 de vakbond Solidarność die met een roep om vrijheid het communistische regime aan het wankelen bracht. Ontdek de kleurrijke huizen in het centrum met de karakteristieke gevels of de prachtige street art in de wijk Zaspa.

Programma

Dag 1
Na aankomst op de luchthaven van Gdansk gaan we met een bustransfer naar het hotel in het centrum van de stad (30 minuten rijden).

Vanwege het vroege aankomst uur kunnen we nog niet inchecken maar laten we de bagage alvast in het hotel en doen we een ontdekkingstocht door de stad. We bezoeken de haven en het oude centrum. Aan het eind van de middag checken we in bij het hotel.

Dag 2
Vandaag gaan we na het ontbijt naar de Westerplatte en bezoeken we de plek waar de eerste bommen neer kwamen op 1 september 1939. Daarna bezoeken we het imposante monument op de westerplatte. Hierna rijden we terug naar Gdansk voor een lunch en in de middag bezoeken we het WO 2 museum (excursietijd Westerplatte: 2 uur en WO2 museum 1.5 uur)

Dag 3
Na het ontbijt gaan we met de bus naar voormalig concentratiekamp Stutthoff dat op 30 kilometer van Gdansk ligt. Stuthoff was het eerste concentratiekamp dat door de Nazies werd geopend. Rond de klok van 14:00 uur zijn we terug in Gdansk en is de dag verder ter vrije besteding. (excursietijd 4 uur inclusief vervoer)

Dag 4
Vandaag gaan we het museum solidarinosc bezoeken een must als u in Gdansk bent. Het gaat over de tijd van het communisme in Polen en de opstanden bij de Lenin scheepswerven. De begintijden van de latere president van Polen Lech Walesa. Het museum staat op exact dezelfde plek als waar de scheepswerven waren. (excursietijd 2 uur)

Dag 5
Check-out bij hotel IBIS en vertrek naar de luchthaven van Gdansk voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Bovenstaand programma kan vanwege de vluchten ook in omgekeerde volgorde.

Reisdata en prijzen

Inbegrepen in de reissom
 • Vliegtickets op basis van kleine handbagage
 • Verblijf in IBIS hotel Gdansk centrum (incl. ontbijt)
 • Stadswandeling Gdansk
 • Bezoek aan de Westerplatte (incl. vervoer)
 • Entree Museum van de Tweede Wereldoorlog
 • Excursie Stutthoff (incl. vervoer)
 • Entree Europese Solidariteit museum
Niet inbegrepen
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenverzekering á € 3,50 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunches en diners
Europese Solidariteit museum

Het European Solidarity Centre (ECS) in Gdańsk is niet alleen een museum dat het verhaal vertelt over de Solidariteit (Solidarność) en de  anticommunistische oppositie in Polen en Europa.

Museum van de Tweede Wereldoorlog

Dit museum is het grootste oorlogsmuseum in Europa en staat op een historische plek, namelijk waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. In dit museum wordt de oorlog in al haar facetten behandeld.

Concentratiekamp Stutthof

Bezoek het voormalig concentratiekamp op 50 kilometer van Gdansk. Tours onder leiding van Engels- of Duitstalige gids.

National Maritime Museum

Het Maritiem museum van Polen met verzamelingen, onderzoeken en het behouden van voorwerpen en documenten betreffend de scheepvaart in Polen door de jaren heen.

Stogi Plaza

Stap in tram 3 en breng een bezoekje aan het grootste zandstrand van Gdansk! In de winter is op de boulevard een ijsbaan te vinden.

Leeuwen van Gdansk

Waar je in Wroclaw de kabouters hebt, zijn er in Gdansk beeldjes van leeuwen door de stad te vinden. Momenteel staat er z’n 10 door de stad verspreid.

Streetart Zaspa

Het grootste open air streetart theather van Europa in Gdansk. In de wijk Zaspa vind je op 58 flatgebouwen deze kunst. Het is mogelijk om met een gids door deze wijk te gaan.

© 2019 - Creativ-EventZ