UA-77071528-1
 • Locatie

  Warschau, Lublin en Kraków

 • Type

  Vliegreis

 • Prijs

  v.a. € 759,00 per persoon

 • Duur

  Zeven dagen/zes nachten

Programma

Zevendaagse reis door de Shoah geschiedenis

Dag 1
Vertrek vanaf de luchthaven van Eindhoven naar Poznan. Na aankomst in Poznan vertrekken we met onze chauffeur naar Warschau, dit is een rit van 300 kilometer. Onderweg stoppen we voor ons eerste bezoek, dit is kamp Chelmno. Deze excursie met onze Nederlandse gids duurt ongeveer twee uur. Na de excursie rijden we door naar Warschau waar we overnachten in het Ibis hotel Warschau centrum.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we naar Treblinka, dit is ongeveer anderhalf uur rijden. Na aankomst bezoeken we het kleine museum van Treblinka, bekijken een film over het ontstaan van Treblinka en bezoeken het op één kilometer verderop gelegen gedenkmomument op de plaats waar de gaskamer en verbrandingskuilen waren. Deze excursie duurt ongeveer twee uur. Na afloop rijden we door naar Lublin waar we rond 16:00 uur aankomen. We overnachten in het centrum van Lublin.

Dag 3
We bezoeken voormalig vernietigingskamp Majdanek wat op vijftien minuten rijden is van het hotel. De excursie duurt ruim twee uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Lublin.

Dag 4
Na het ontbijt vertrekken we naar Sobibor. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden. We brengen een bezoek aan het nieuwe museum wat sinds 2021 geopend is. De excursie duurt ongeveer twee uur. Na het bezoek aan Sobibor rijden we door naar Belzec, wat op ongeveer twee uur rijden van Sobibor ligt. De excursie op Belzec duurt ongeveer twee uur. Na de excursie rijden we terug naar Lublin.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we naar Krakau wat ongeveer vijf uur rijden is. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6
We bezoeken voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Dag 7
Vertrek vanaf Krakau naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Tijden de zevendaagse reis in 2018 heeft een klant een prachtige fotoreportage gemaakt.

Reisdata en prijzen

Inbegrepen

 • Vliegtickets op basis van één stuk kleine handbagage
 • Airport transfers
 • Alle transfers van en naar de diverse kampen
 • Alle toegangsgelden
 • Twee nachten in Ibis hotel Warschau op basis van logies en ontbijt
 • Twee nachten in Hotel Campanile Lublin op basis van logies en ontbijt
 • Twee nachten in Hotel IBIS Styles Kraków op basis van logies en ontbijt
 • Naslag werken
 • Nederlandse reisleiding
 • Nederlandse gids

Niet inbegrepen

 • Reis en annuleringsverzekeringen
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 per persoon
 • Reserveringskosten á € 35,00 per boeking
 • Ruimbagage
 • Toeslag eenpersoonskamer á € 35,00 per persoon per nacht
 • Gebruik headset á € 5,00 per persoon

Chelmno

Chelmno (Kulmhoff) was het eerste experimentele kamp van de nazi’s. Het kamp is bekend van de gaswagens. Als je de snelweg afkomt en je rijd naar het plaatsje Dabie zie je vanuit de verte al het azurenblauwe kerktorentje, hier was het kamp. Het kamp werd op 8 december 1941 geopend en was speciaal opgericht voor genocide. Mensen die in het kamp aankwamen werden direct omgebracht in een van de drie gaswagens. Op 17 januari 1945 bereikte het Rode Leger kamp Chelmno, maar toen hadden de nazi’s zelf het kamp al volledig vernietigd. Na schatting zijn er ten minst 150.000 tot 400.000 mensen vermoord op kamp Chelmno.

Tijdens de excursie op Chelmno bezoeken we met onze Nederlandse gids ..

Treblinka

Treblinka is de naam van twee concentratiekampen: het werkkamp Treblinka I en het vernietigingskamp Treblinka II. Deze kampen werden respectievelijk in 1941 en 1942 gebouwd nabij het dorp Treblinka in het noordoosten van Polen. Het kamp had een bezetting van zowel Polen als Joden. Enkele gevangenen werkte in het kamp zelf, vrouwen werden tewerkgesteld op de kampboerderij. Eind 1941 waren de nazi’s ervan overtuigd dat er maar één Englösung der Judenfrage was: totale vernietiging. Al snel gingen de nazi’s over tot het bouwen van vernietigingskampen, waaronder Treblinka II. Het vernietigingskamp was gereed voor gebruik in juli 1942. Nadat op 21 augustus 1943 de laatste slachtoffers waren vergast werd het kamp ontmanteld en het terrein omgebouwd tot een boerderij. De SS’ers werden elders te werk gesteld. De meeste waren inmiddels in zeer goede doen doordat zij zich een groot deel van de bezittingen van de omgebrachte hadden toegeëigend.

Na schatting zijn er 900.000 mensen vermoord op Treblinka. Dit was na Auschwitz-Birkenau het kamp waar de meeste slachtoffers vielen.

Tijdens de excursie op Treblinka bezoeken we met onze Nederlandse gids het museum, bekijken een film over het ontstaan van het kamp en het op één kilometer verderop gelegen gedenkmonument op de plek waar de gaskamer en de verbrandingskuilen waren. Ook waar de treinen binnen kwamen is een onderdeel van de Treblinka Memorial.

 • ©Paul Korteling

Sobibor

Sobibor was na Auschwitz het kamp waar de meeste Nederlanders werden vermoord. Ruim 32.000. Sobibor was een klein en compact kamp verscholen in het bos nabij de rivier de Boeg. Er is niet veel bekend over het kamp daar na de opstand van 14 oktober 1943 het kamp met de grond gelijk is gemaakt en hiermee alle sporen heeft geprobeerd te vernietigingen.

Tijdens de excursie op Sobibor bezoeken we met onze Nederlandse gids het nieuwe (2021) museum, de ‘Rampe’, en de plaats van de gaskamers en grafheuvels.

Majdanek

Op voormalig vernietigingskamp Majdanek staat het meeste nog overeind daar de Russen sneller kwamen dan de nazi’s hadden verwacht. Het kamp ligt op circa vier kilometer gelegen van het centrum van Lublin. Oorspronkelijk was het kamp bedoeld voor krijsgevangenen. Later kwamen er ook transporten met Poolse Joden uit het Ghetto van Lublin. Vanaf 1942 werd Majdanek gebruikt als vernietigingskamp en volgden er transporten uit Slowakije, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Griekenland. In Majdanek zijn ruim 185.000 mensen vermoord.

Tijdens de excursie op Sobibor bezoeken we met onze Nederlandse gids een aantal overgebleven barakken, het museum, de gaskamer en het crematorium.

 • ©Paul Korteling

Belzec

Voormalig vernietigingskamp Belzec is gelegen bij de plaats Belzec in het Lublin-district. Dit voormalig kamp was het eerste Duitse vernietigingskamp dat gedurende de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s in het kader van Aktion Reinhard tijdens de Holocaust werd gecreëerd. Onderweg komen we langs de oude Poolse dorpjes en zien we ook de vroegere spoorlijn nog.

 • ©Paul Korteling

Auschwitz-Birkenau

We beginnen altijd bij de maingate met de tekst Arbeit macht frei. Als u nu mee leest met de meegestuurde flyer kunt u aardig de route volgens. We beginnen in blok 4 met het avontuur door de geschiedenis. We sluiten na ruim 2,5 uur af bij de enig overgebleven gaskamer en crematorium. Daarna is er een pauze van 20 minuten. Tijd om buiten het museum een kop koffie te nemen of bij te komen van de gruwelen. 

We stappen uit de bus tussen Kamplager 1 Auschwitz en kamplager 2 Birkenau in en beginnen bij de Judenrampe op 1 kilometer van Birkenau hier kwamen de treinen aan van maart 1942 t/m mei 1944 en de slachtoffers moesten lopen naar KL 1 of Kl 2 vanaf mei 1944 reden de treinen achteruit Kl 2 binnen. Wij lopen exact hetzelfde pad als de gevangen liepen van maart 1942 t/m mei 1944. En we lopen via de bekende dodenpoort het kamp binnen. Vervolgens laten wij u zien de houten barakken – sanitaire voorzieningen de stenen barakken – de rampe – het zigeunerkamp – creamatorium 2-,3-,4-, 5- en het witte huis. We sluiten altijd af bij het internationale monument en de Nederlandstalige gedenksteen. Na ruim drie uur zijn we terug bij de bus. U heeft nog de gelegenheid om een boek of DVD te kopen in één van de winkeltjes buiten het kamp alvorens we met de bus terugrijden naar Krakau.

 • ©Paul Korteling
© 2019 - Creativ-EventZ