Excursies Auschwitz met Nederlandse gids

Excursies Auschwitz duren bij ons, minimaal 6 uur exclusief de transfers en brengt u op plaatsen waar de standaard tours niet komen. Wij vertellen u de juiste verhalen. Let op, de excursie is te boeken tijdens de groepsreizen. U kunt ook met de auto komen en in Krakau aansluiten bij de groepsreis. Soms zijn er tijdens de reizen lege plekken in de bus, die kunt u dan boeken buiten de groepsreis om. Wij zijn ook aangesloten bij het garantiefonds reisgelden GGTO.

Excursies Auschwitz
Natuurlijk zijn er organisaties die ook een 6 uur tour beloven en goedkoper zijn maar dit is dan inclusief reistijd. U gaat dan eerst alle hotels in Krakau af en in totaal zit u bijna 4 uur in de bus. Op het museum krijgt u dan een excursie van maximaal 3 uur inclusief 15 minuten pauze. En wij bedoelen met Nederlandse gids iemand die Nederlands is en ook verstaanbaar Nederlands praat, ook hier wordt helaas nogal eens de hand mee gelicht, helaas zal blijken dat goedkoop duurkoop blijkt te zijn.

Op Kl 1  De Excursies Auschwitz beginnen we bij de maingate “Arbeit macht Frei”. (excursie tijd 3 uur)
De rit uit Krakau duurt een uur met een luxe bus voorzien van gratis (non alcohol) drankjes en tijdens de rit vertellen wij u de regels die gelden op het museum en ter voorbereiding krijgt u al een heleboel informatie en een naslag werk. Alvorens we beginnen krijgt iedereen een headset zodat de gids beter te verstaan is tijdens de tocht. Onze Nederlandse gids zal u alle ins en outs vertellen tijdens de tour.

We wijken diverse malen van de standaard route af en gaan o.a. naar het Nederlandse paviljoen. Hier ziet u de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Nederland en de namenmuur van alle Nederlanders die vermoord zijn in Auschwitz (60.000).Voor Belgische gasten hebben we het Belgische paviljoen, waar de geschiedenis van Fort Breendonk en Mechelen te zien is. 25.000 Belgische joden zijn vermoord in Auschwitz. We bezoeken ook nog 2 barakken die in de originele staat zijn, deze expositie is maar voor een beperkt aantal mensen per dag toegankelijk. Aan het einde van de tour is er een pauze van 45 minuten.

Op Kl2 Birkenau beginnen we in de uitkijktoren. (excursie tijd 2,5 uur)
Ook hier krijgt u van ons headsets alvorens we beginnen, het kamp ligt op 2,5 kilometer van Auschwitz 1 en dat bereiken we met onze eigen luxe bus. We beginnen bij de maingate, de “dodenpoort” waar vanaf mei 1944 de treinen naar binnen reden, ook hier mogen maar een beperkt aantal personen per dag naar binnen. Vervolgens gaan we naar de houten barakken en de selectieplaats bij het station. We bezoeken het kamp van de Roma en Sinti en via de “werkplek” van Mengele lopen we naar Kamp Mexico en Canada en we bezoeken bunker 2, ook wel “het witte huis” genoemd waar 1200 mensen tegelijk werden vermoord, hier zijn de meeste Nederlanders vermoord.

*We wijken weer diverse malen af van de standaard route. Vervolgens gaan we terug via het internationale monument en de stenen barakken.

Laat deze plaats eeuwig een kreet van wanhoop zijn en een waarschuwing aan de mensheid,
hier hebben
de nazi’s omstreeks anderhalf miljoen mannen vrouwen en kinderen vermoord,
voornamelijk
joden uit verschillende Europese landen

1940 -1945 Auschwitz – Birkenau

“The one who doesnt remember history, is bound to live through it again”
“Its our duty to tell you the stories”
“Op dat wij nooit vergeten”

1940 - 1945Auschwitz - Birkenau
Regels voor de excursies Auschwitz met Nederlandse gids
 • Telefoons moeten uit.
 • Zonder geldig ticket mag u niet naar binnen.
 • U mag geen alcohol genuttigd hebben of bij u hebben.
 • U mag niet eten op het kamp.
 • Rugtassen en grote (foto)tassen mogen niet mee naar binnen.
 • U mag zowel binnen als buiten niet roken.
 • Het is een stilte gebied.
 • U dient fatsoenlijke kleding te dragen.
 • Foto’s maken mag, maar niet overal.
 • U mag niet overal flitsen.
 • Sommige plaatsen mogen NIET gefotografeerd worden. Dit staat aangegeven en wordt verteld.
 • Vakantiefoto’s worden niet op prijs gesteld (poseren voor de familie!).
 • Maken van filmopnames alleen bij toestemming van het state museum.
 • Indien u een pet of hoed draagt doe deze dan af als we een gebouw binnen gaan.
 • Blijf bij de groep.
 • Minimum advies leeftijd is 12 jaar.

Fotografen tour tijdens de excursies Auschwitz
Natuurlijk zijn er veel amateur fotografen die tijdens de tours graag hun plaatjes willen schieten echter, tijdens de excursie op Auschwitz zijn we gehouden aan een bepaald wandeltempo en kunnen we hier niet altijd op wachten. We gebruiken tijdens alle excursies koptelefoontjes maar toch wilt u misschien meer. Wij bieden u daarom nu een unieke kans, boek 1 dag langer en wij zorgen dat u een dag later nogmaals het museum kunt betreden zonder gids, dan kunt u de hele dag de tijd nemen om uw plaatjes te schieten en u bent al op de hoogte van het verhaal. Vermeld dit bij uw boeking.

© 2018 - Creativ-EventZ