UA-77071528-1
 • Locatie

  Krakau, Polen

 • Prijs

  € 75,00 p.p.

 • Begeleiding

  met Nederlandse gids

 • Duur

  Zes uur

Ontdek Krakau tour

Tijdens de zes uur durende ontdek Krakau tour neemt onze Nederlandse gids u mee door de geschiedenis van de stad Krakau. We bezoeken en vertellen over de Joodse wijk Kazimierz, de film Schindler’s list en Oskar Schindler en kasteel Wawel.

Deze tour is samen met de excursie Auschwitz inbegrepen tijdens onze groepsreizen naar Krakau. Wanneer er plaatsen vrij zijn tijdens deze reizen kunt u de Krakau tour en/of excursie Auschwitz met Nederlandse gids los verkrijgen. De beschikbare data zijn te vinden achter deze link.

Nowa Huta
U zou het haast vergeten, maar tot slechts 30 jaar terug was Polen een communistisch land. Bent u eens benieuwd hoe de Koude Oorlog was vanuit het perspectief van het grootste Warschaupact-land in het Oostblok? Hoe het dagelijks leven was onder het communisme? En u kent misschien de Poolse paus Johannes Paulus II (1978-2005) van naam, maar wat was diens rol in communistisch Polen voordat hij Paus werd en toen hij gewoon nog Karol Wojtyła heette?

Nowa Huta is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd door het communistische regime. Het bleek namelijk dat de grootste weerstand tegen dit regime voortkwam vanuit de stad Kraków en dat wilden de communisten neutraliseren met de bouw van een communistische voorbeeldstad, direct naast Kraków: Nowa Huta, of vertaald: de Nieuwe Staalwerken. De plek is allicht niet zo mooi als de pracht en praal van Kraków, maar het is bijna alsof u een tijdmachine instapt die u meeneemt naar het communistische Oostblok van Europa.

Oude Getto
Het oude Getto (Ghetto), de wijk Podgórze, net buiten het centrum van Krakau. De geschiedenis van de WO2 is nog duidelijk tastbaar aanwezig. Het getto was in tijden van de oorlog bedoeld voor de Joodse bewoners van de stad. Vanuit de ommuurde plek werden ze onder verschrikkelijke omstandigheden te werk gesteld, of doorgestuurd naar vernietigingskampen.

Tijdens ons Krakau tour bezoeken we in het oude Getto onder andere Plac Bohaterow (het Heldenplein) en overblijfselen van de Ghetto Wall.

Joodse wijk Kazimierz
Na het bezoek aan het oude Getto gaan we naar de Joodse wijk Kazimierz. In de 15e eeuw moesten alle joodse mensen uit de omgeving verplicht in de wijk Kaziemierz wonen. Toen de wijk in de 19e eeuw onderdeel van Krakau werd, woonde er dus nog steeds een hechte joodse gemeenschap. Dit is ten heden dagen nog goed te zien aan alle joodse bouwwerken. Toen tijdens de WO2 de nazi’s Polen binnenvielen kwam hier een einde aan en moesten verhuizen naar een kleiner getto aan de andere kant van de rivier.

De bekendheid van de wijk Kazimierz is deels te danken aan Steven Spielberg die Kazimierz gebruikte als decor voor  de film Schindler’s list. Tijdens onze tour lopen langs een aantal highlights uit de film.

Schindler’s list
Oskar Schindler (1908-1974) voor velen een held, voor velen een zakenman die toevallig in de oorlog leefde en lid was van de nazi partij. Een inspirerend verhaal, een zoektocht door de straten van Krakau. Steven Spielberg heeft er 10 jaar over gedaan om te komen tot zijn film. Tijdens onze Krakau tour nemen we u mee naar highlights uit de film en vertellen u het ware verhaal achter Oskar Schindler. Bekijk de film Schindler’s list hier op Netflix.

Kasteel Wawel
Op een kleine heuvel midden in de stad direct aan de rivier de Wisla ligt kasteel Wawel. Een kasteel met vele legendes, een van de bekendste is die van de draak. Tijdens de WO2 was kasteel Wawel de residentie van Hans Frank, gouverneur generaal van Polen.

Rynek Glowny
Welkom op het grote plein van Kraków. Het plein stamt uit de 13e eeuw en is met een oppervlakte van 40.000 m2 een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen.

© 2019 - Creativ-EventZ