UA-77071528-1
 • Locatie

  Berlijn

 • Verblijf

  Jeugdherberg

 • Type

  Trein-, bus- of vliegreis

 • Prijs

  Op aanvrag

Schoolreis Berlijn

Op ontdekkingstocht in Berlijn! Deze stad, bruisend als geen ander, is dé metropool van Duitsland, waar het contrast tussen het voormalige Oost en West nog steeds levendig aanwezig is. Laat ons u meenemen op een onvergetelijke schoolreis naar Berlijn in slechts 8 uur, comfortabel met onze luxe touringcar naar uw hostel (of hotel) in het hart van de stad. Of, voor de avonturiers, kies voor een treinreis – de keuze is aan u!

In deze stad kunnen we een breed scala aan boeiende excursies regelen voor uw schoolreis naar Berlijn. Natuurlijk staat het u vrij om zelf wat te organiseren. Laat uw leerlingen tijdens deze reis kennismaken met de culturele rijkdom van het voormalige Oostblok en het moderne Westen. Verwacht talloze herinneringen aan het communisme, zoals de iconische Trabant die nu dienstdoet voor rondleidingen en stukken van de voormalige Berlijnse Muur. Ontdek de geschiedenis in de Wannsee villa en het Olympisch stadion.

Bij ons krijgt u een eerlijke prijs en geen standaard programma. Wij staan voor u klaar met persoonlijk advies voor de perfecte schoolreis naar Berlijn. Vraag vandaag nog een offerte aan en laat het avontuur beginnen!

Voorbeeld: vierdaagse treinreis

Dag 1
Hup, de avontuurlijke treinreis begint vanaf Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Deventer, Almelo of Hengelo met de IC-trein richting het magische Berlijn Hauptbahnhof! Na een comfortabele en vooral gezellige treinreis arriveren we na ongeveer 5 tot 6 uur in het hart van Berlijn. En raad eens? Een flitsende bus staat al klaar om jullie naar het Hostel te brengen. Na het inchecken staat er een heerlijk diner in het hostel op het programma.

Dag 2
Goedemorgen avonturiers! Na een smakelijk ontbijt verzamelen we bij de fietsverhuur aan de voet van de Fernsehturm. Hier ontmoeten jullie onze Nederlandse gids(en) voor een bruisende fietstour door Berlijn.

Berlijn Highlights: Een avontuurlijke route die de betoverende stad Berlijn op onvergetelijke wijze onthult. Ideaal voor degenen die de stad voor het eerst verkennen! Van overblijfselen van de Berlijnse Muur tot de Brandenburger Tor, Reichstag & Bundeskanzleramt, Unter den Linden, Museumsinsel, Holocaustmonument, Checkpoint Charlie, Bebelplatz en de Alexanderplatz. De fietstour duurt 4 uur, inclusief een welverdiende pauze.

Na de fietstour is er ruimte voor eigen invulling in het centrum van Berlijn. Om 18:00 uur worden jullie verwacht bij een smaakvol restaurant, waar een verrukkelijke maaltijd op jullie wacht.

Na het diner is het tijd voor bijvoorbeeld een avondwandeling, film in de bioscoop of bowling!

Dag 3
Na een goed ontbijt vertrekken we naar de YAAM (Young African Art Market Berlin) voor een spetterende Graffiti en Street Art workshop. Beschikbaar in het Duits of Engels, deze 3 uur durende workshop biedt een inspirerende kennismaking met deze kunstvormen. Onder begeleiding van ons ervaren kunstteam krijgen deelnemers de vrijheid om hun eigen creaties te ontwikkelen. Samen leggen we deze unieke kunstwerken vast op grote doeken als tastbare herinnering aan jullie creatieve avontuur bij YAAM.

En dan, bij de East Side Gallery, ontmoeten we onze gids voor een boeiende rondleiding langs de muur. Deze rondleiding duurt ongeveer twee uur en onthult de intrigerende geschiedenis van dit iconische monument.

In Duitsland zijn de sporten handbal en ijshockey erg populair. Graag verzorgen wij tickets voor een handbalwedstrijd van Füchse Berlin die spelen in de Max-Schmelling-Halle of een ijshockeywedstrijd van de Eisbären Berlin die spelen in de Mercedes Benz Arena.

Dag 4
Na een smakelijk ontbijt maken we ons klaar voor het uitchecken bij het hostel. Bagage achterlaten in de hostelopslag, check! De laatste dag is ter vrije besteding. In de middag vertrekken we met de IC vanaf Berlin Hbf terug naar Nederland. En zo sluiten we dit onvergetelijke Berlijnse hoofdstuk af.

 • Prijs

  vierdaagse reis
  Bij 40 personen vanaf € 349,00

  vijfdaagse reis 
  Op aanvraag

 • Vliegreis

  Genoemde schoolreizen kunnen bij een aantal dat minder dan 30 personen is goedkoper uitvallen als u met het vliegtuig reist. Prijzen voor vliegreizen altijd op aanvraag

Excursies en bezienswaardigheden

Alexanderplatz
De Alexanderplatz, in de volksmond ook wel Alex genoemd, is een plein en verkeersknooppunt in het oostelijk deel van Berlijn. Dagelijks komen er meer dan 300.000 mensen. Het plein ligt in het stadsdeel Mitte en is op 25 oktober 1805 vernoemd naar tsaar Alexander I van Rusland.

Fernsehturm
De Fernsehturm is een televisietoren in de Duitse hoofdstad Berlijn. De toren is 368 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad en, op de radio- en televisietoren van Riga na, van de Europese Unie. De toren staat bij de Alexanderplatz in voormalig Oost-Berlijn.

Siegessäule
De Siegessäule is een monument in Berlijn, naar ontwerp van Heinrich Strack. De erezuil bevindt zich in de Großer Tiergarten op de Großer Stern, een groot verkeersknooppunt midden in het park. Aanleiding tot de bouw was de overwinning van Pruisen op de Denen in de oorlog van 1864.

Berlijnse Muur
Onder de Berlijnse Muur verstaat men de tot 100 meter brede constructie van opeenvolgende obstakels die van 13 augustus1961 tot 9 november 1989 West- en Oost-Berlijn van elkaar scheidde. De totale grens rond West-Berlijn was een onderdeel van de Duits-Duitse grens en was 167,8 km lang, waarvan 45,1 km werd gevormd door de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur was het bekendste symbool van de Koude Oorlog en de deling van Duitsland. Tijdens vluchtacties bij de Berlijnse Muur zijn minstens 138 mensen om het leven gekomen.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn een controlepost op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector, bij een doorgang van de Berlijnse Muur op de Friedrichstraße. 

DDR Museum
Het DDR Museum in Berlijn werd op 15 juli 2006 geopend. Het museum geeft een beeld van het dagelijks leven in de Duitse Democratische Republiek en bevindt zich in de nabijheid van de Berliner Dom aan de oever van de Spree. Het DDR Museum is door de antropoloog Peter Kenzelman gestart.

Holocaustmonument
Het Holocaustmonument in Berlijn is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestond uit 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter met een onderlinge tussenruimte van 95 cm. Door een bouwfout is een blok voor onderzoek verwijderd en niet meer terug geplaatst, waardoor er nu nog maar 2710 betonblokken staan. Onder het veld met de blokken is een expositieruimte ingericht. De Amerikaanse architect Peter Eisenman heeft het monument ontworpen. 

Olympiastadion
Het Olympiastadion ligt in het westen van Berlijn, in het stadsdeel Westend. Het stadion is onderdeel van het grote Olympiagelände, waartoe verder het Sportforum, olympisch hockeystadion, olympisch zwemstadion, Reitstadion, de Waldbühne, het Maifeld, de beroemde klokkentoren en de Langemarckhalle behoren.

Spionagemuseum
Het Duitse Spionagemuseum is een privé Museum in het Berlijnse wijk Mitte. Het museum toont in een interactieve en multimediatentoonstelling de geschiedenis van spionage- en inlichtingendiensten wereldwijd. Speciale aandacht gaat uit naar de geschiedenis van spionage in Berlijn tijdens de Koude Oorlog.

Tropical Islands
Tropical Islands Resort is een waterpark met een tropisch thema in het Duitse Krausnick-Groß Wasserburg, gesitueerd in een voormalige luchtschiploods, de grootste vrijstaande hal in de wereld. De hal is 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog en heeft een oppervlakte van 66.000 m².

© 2019 - Creativ-EventZ