• Locatie

  Berlijn

 • Verblijf

  Jeugdherberg

 • Type

  Vlieg- busreis

 • Prijs

  Op aanvrag

Schoolreis Berlijn

Schoolreis Berlijn, deze stad is de bruisende metropool van Duitsland waar het verschil tussen het voormalige Oost en West nog heel goed zichtbaar is. Wij brengen u voor uw schoolreis Berlijn in 8 uur met een luxe touringcar naar uw hostel (of hotel) in het centrum van de stad maar een treinreis kan natuurlijk ook. Wij hebben eigen hotels en hostels in Berlijn.

In de stad kunnen wij een diversiteit aan excursies voor u verzorgen tijdens uw schoolreis Berlijn. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf het één en ander te organiseren. Laat uw leerlingen tijdens de schoolreis Berlijn kennismaken met de cultuur van het voormalige Oostblok en het huidige westen. U zult nog vele herinneringen aan het communisme tegenkomen. Zoals de traditionele Trabant waar tegenwoordig tours mee worden gedaan en stukken van de voormalige muur, of de Wannsee villa en het Olympisch stadion.

U krijgt bij ons een eerlijke prijs. Wij hebben geen standaard programma. Graag adviseren wij u met de schoolreis, vraag vandaag nog een offerte aan.

Verblijf
DJH Berlijn – International

U verblijf in een hostel op meer-persoonskamers. Dit hostel is gelegen in de charmante wijk Babelsberger Kiez. Het vernieuwde hostel heeft een moderne uitstraling en is uitermate geschikt voor schoolgroepen.De kamers zijn voorzien van vier bedden met een douche/wc. De lounge, tv-kamer en buitenruimte met binnenplaats kunnen gebruikt worden voor activiteiten. Tevens is er in het hostel gratis Wi-Fi.

Voorbeeld: 4- of 5 daagse busreis

Dag 1
We vertrekken in de ochtend per bus naar Berlijn. Vanaf Utrecht is het ongeveer 8 uur rijden en komen we rond de klok van 16:00 uur aan bij de Jeugdherberg in Berlijn. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2
Vandaag hebben we een excursie naar keuze.

Dag 3
Vandaag hebben we een excursie naar keuze.

Dag 4
Vandaag rijden we in de middag terug naar Nederland waar we rond de klok van 21:00 uur terug aan komen bij de school

(Dag 5)
Bij de 5 daagse reis komt er nog een dag ter vrije besteding of een excursie naar keuze.

 • Prijs

  4 daagse reis
  Bij 40 personen vanaf euro 349,- p.p.

  5 daagse reis 
  Op aanvraag

 • Vliegreis

  Genoemde schoolreizen kunnen bij een aantal dat minder dan 30 personen is goedkoper uitvallen als u met het vliegtuig reist. Prijzen voor vliegreizen altijd op aanvraag

 • Inclusief
   • Busvervoer vice versa
   • Kosten voor chauffeur en parkeerkosten
   • 3/4 Overnachtingen in de Jeugdherberg op meerpersoons kamers inclusief ontbijt
   • 3 man/vrouw als begeleiding van school gratis
   • eventuele excursies
 • Exclusief
  • reis en annuleringsverzekering
  • Bijdrage garantiefonds reisgelden a euro 15 per euro 10.000
  • Reserveringskosten a euro 100 voor de hele groep
Excursies en bezienswaardigheden

Alexanderplatz
De Alexanderplatz, in de volksmond ook wel Alex genoemd, is een plein en verkeersknooppunt in het oostelijk deel van Berlijn. Dagelijks komen er meer dan 300.000 mensen. Het plein ligt in het stadsdeel Mitte en is op 25 oktober 1805 vernoemd naar tsaar Alexander I van Rusland.

Fernsehturm
De Fernsehturm is een televisietoren in de Duitse hoofdstad Berlijn. De toren is 368 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad en, op de radio- en televisietoren van Riga na, van de Europese Unie. De toren staat bij de Alexanderplatz in voormalig Oost-Berlijn.

Siegessäule
De Siegessäule is een monument in Berlijn, naar ontwerp van Heinrich Strack. De erezuil bevindt zich in de Großer Tiergarten op de Großer Stern, een groot verkeersknooppunt midden in het park. Aanleiding tot de bouw was de overwinning van Pruisen op de Denen in de oorlog van 1864.

Berlijnse Muur
Onder de Berlijnse Muur verstaat men de tot 100 meter brede constructie van opeenvolgende obstakels die van 13 augustus1961 tot 9 november 1989 West- en Oost-Berlijn van elkaar scheidde. De totale grens rond West-Berlijn was een onderdeel van de Duits-Duitse grens en was 167,8 km lang, waarvan 45,1 km werd gevormd door de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur was het bekendste symbool van de Koude Oorlog en de deling van Duitsland. Tijdens vluchtacties bij de Berlijnse Muur zijn minstens 138 mensen om het leven gekomen.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn een controlepost op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector, bij een doorgang van de Berlijnse Muur op de Friedrichstraße. 

DDR Museum
Het DDR Museum in Berlijn werd op 15 juli 2006 geopend. Het museum geeft een beeld van het dagelijks leven in de Duitse Democratische Republiek en bevindt zich in de nabijheid van de Berliner Dom aan de oever van de Spree. Het DDR Museum is door de antropoloog Peter Kenzelman gestart.

Holocaustmonument
Het Holocaustmonument in Berlijn is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestond uit 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter met een onderlinge tussenruimte van 95 cm. Door een bouwfout is een blok voor onderzoek verwijderd en niet meer terug geplaatst, waardoor er nu nog maar 2710 betonblokken staan. Onder het veld met de blokken is een expositieruimte ingericht. De Amerikaanse architect Peter Eisenman heeft het monument ontworpen. 

Olympiastadion
Het Olympiastadion ligt in het westen van Berlijn, in het stadsdeel Westend. Het stadion is onderdeel van het grote Olympiagelände, waartoe verder het Sportforum, olympisch hockeystadion, olympisch zwemstadion, Reitstadion, de Waldbühne, het Maifeld, de beroemde klokkentoren en de Langemarckhalle behoren.

Spionagemuseum
Het Duitse Spionagemuseum is een privé Museum in het Berlijnse wijk Mitte. Het museum toont in een interactieve en multimediatentoonstelling de geschiedenis van spionage- en inlichtingendiensten wereldwijd. Speciale aandacht gaat uit naar de geschiedenis van spionage in Berlijn tijdens de Koude Oorlog.

Tropical Islands
Tropical Islands Resort is een waterpark met een tropisch thema in het Duitse Krausnick-Groß Wasserburg, gesitueerd in een voormalige luchtschiploods, de grootste vrijstaande hal in de wereld. De hal is 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog en heeft een oppervlakte van 66.000 m².

Onze restaurants

Andy’s Diner

Mauersegler Berlijn 

© 2019 - Creativ-EventZ