UA-77071528-1

Veertiendaagse busreis Polen

Berlijn, Gdanks, Warschau, Lublin, Krakau en Dresden

Ga nu mee met onze veertiendaagse busreis naar Polen en zie de fantastische steden Berlijn, Gdansk, Warschau, Lublin, Krakau en Dresden. We reizen met een luxe touringcar die inmiddels al meerdere malen door Polen is gereisd met groepen. Daarnaast heeft u voldoende plaats in de bus en rijden we bewust niet in de nacht, wel zo ontspannen.

Het verblijf in Duitsland en Polen is in driesterren hotels op basis van een twin- of tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Tijdens de reis is er optioneel een uitgebreid excursie programma bij te boeken wat in de meeste gevallen nog in het Nederlands is ook. In principe kunt u per stad alle genoemde excursie- en musea boeken. Wij plannen het zo in dat het haalbaar is met de beschikbare tijd en rittijden van onze chauffeurs.

Tijdens het bezoek aan de steden heeft u voldoende vrije tijd naast het excursie programma om zelf de stad te verkennen, teven wijzen wij u op de beste restaurants al zijn sommige lunches en een aantal diners inbegrepen. U ontvangt vooraf uitgebreide informatie over de steden en de excursies. Tijdens de reis ziet en hoort u echt alle bijzonderheden over deze fantastische steden.

Opstapplaatsen
We hebben in Nederland drie opstapplaatsen: Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en station Hengelo

Inschrijven
U kunt online inschrijven op onze veertiendaagse busreis Polen. Nadat u het online formulier heeft verzonden ontvangt u binnen twee werkdagen een reservering via mail. Drie maanden voor vertrek ontvangt u de factuur voor de aanbetaling van 50% van de reissom. Het restbedrag betaald u pas zes weken voor vertrek.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze veertiendaagse busreis naar Polen stuur ons dan een mailtje.

Programma

We vertrekken met de bus vanaf Rotterdam centraal (06:00 uur) via Utrecht centraal  (07:15 uur) en station Hengelo (09:30 uur) naar Berlijn. Om 17:30 uur komen we aan in Berlijn waar we inchecken bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt is er een rondrit met de bus door Berlijn. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Na het ontbijt check we uit in Berlijn en rijden we naar Gdansk. Gdansk is op ongeveer 500 kilometer van Berlijn. Na aankomst in Gdansk checken we in bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Optioneel excursieprogramma in Gdansk
Westerplatte, Europese Solidariteit museum, concentratiekamp Stutthof en het museum van de Tweede Wereldoorlog.

Na het ontbijt check we uit in Gdansk en rijden we naar Warschau. Warschau is op ongeveer 350 kilometer van Gdansk. Na aankomst in Warschau checken we in bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Optioneel excursieprogramma in Warschau
POLIN museum, Uprising museum, stadswandeling Warschau, Frédéric Chopin museum, Wilanówpaleis en de Johanneskathedraal. 

Na het ontbijt check we uit in Warschau en rijden we naar Lublin. Lublin is op ongeveer 300 kilometer van Warschau. Na aankomst in Lublin lunchen we gezamenlijk en checken we in bij het driesterren hotel in het centrum.

Optioneel excursieprogramma in Lublin
Bezoek aan voormalig vernietigingskamp Sobibor of  bezoek aan voormalig werkkamp Majdanek.

Na het ontbijt check we uit in Lublin en rijden we naar Krakau. Krakau is op ongeveer 340 kilometer van Lublin. Na aankomst in Krakau is er een gezamenlijke lunch en checken we in bij het driesterren IBIS Styles hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner en Wodka proeverij.

Optioneel excursieprogramma in Krakau
Dagexcursie Auschwitz met Nederlandse gids, zoutmijnen van Wieliczka en de ontdek Krakau tour met Nederlandse gids (Nowa Huta, Schindler, Kazimierz, Wawel en het oude centrum).

In de avond is er een gezamenlijk diner.

Optioneel excursieprogramma in Krakau
Dagexcursie Auschwitz met Nederlandse gids, zoutmijnen van Wieliczka en de ontdek Krakau tour met Nederlandse gids (Nowa Huta, Schindler, Kazimierz, Wawel en het oude centrum).

Optioneel excursieprogramma in Krakau
Dagexcursie Auschwitz met Nederlandse gids, zoutmijnen van Wieliczka en de ontdek Krakau tour met Nederlandse gids (Nowa Huta, Schindler, Kazimierz, Wawel en het oude centrum).

In de avond is er een gezamenlijk diner in een Joods restaurant met live Klezmer muziek.

Na het ontbijt check we uit in Krakau en rijden we naar Dresden. Dresden is op ongeveer 525 kilometer van Krakau. Na aankomst in Dresden checken we in bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt check we uit in Dresden en rijden we naar Nederland. We arriveren om 17:00 uur bij station Hengelo, 18:30 uur Utrecht CS en 20:00 uur Rotterdam CS.

Reisdata en prijzen

Inclusief
 • Vervoer met luxe touringcar
 • Verblijf in driesterren hotels
 • Logies en ontbijt
 • Lunch (2)
 • Diner (4)
 • Joods diner met live Klezmer muziek (1)
 • Afscheidsdiner
Exclusief
 • Optioneel excursieprogramma
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer á € 260,00
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Deze reis gaat gegarandeerd door bij 30 deelnemers

Excursies

Europese Solidariteit museum
Het European Solidarity Centre (ECS) in Gdańsk is niet alleen een museum dat het verhaal vertelt over de Solidariteit (Solidarność) en de  anticommunistische oppositie in Polen en Europa.

€ 15,00 per persoon

Concentratiekamp Stutthof
Bezoek het voormalig concentratiekamp op 50 kilometer van Gdansk. Tours onder leiding van Engels- of Duitstalige gids.

€ 25,00 per persoon

Westerplatte
De plek waar op 1 september 1939 de Duitsers de oorlog zijn begonnen.

€ 15,00 per persoon

Museum van de Tweede Wereldoorlog
Dit museum is het grootste oorlogsmuseum in Europa en staat op een historische plek, namelijk waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. In dit museum wordt de oorlog in al haar facetten behandeld.

€ 6,00 per persoon

POLIN museum
POLIN Museum is een moderne museum die verhalen verteld over de  1000-jarige geschiedenis van Poolse joden. Het is ook een plek voor ontmoetingen en gesprekken voor al degenen die graag meer willen weten over de huidige Joodse cultuur.

€ 15,00 per persoon

Stadswandeling Warschau
U bezoekt het centrum en een aantal beroemde monumenten zoals de Getto Wall het Uprising monument en de hypermoderne nieuwe kantoorgebouwen van Warschau.

Gratis (via kaart)

Frédéric Chopin museum
Het Museum Frédéric Chopin is een museum in de Poolse hoofdstad Warschau, gewijd aan de componist Frédéric Chopin.

€ 15,00 per persoon

Sobibor
Bezoek aan voormalig vernietigingskamp van de nazies. Hier zijn na Auschwitz de meeste Nederlanders, ruim 34.000 vermoord.

€ 15,00 per persoon

Majdanek
Bezoek aan voormalig werkkamp van de nazies in Lublin.

€ 15,00 per persoon

Auschwitz
Wij nemen u mee naar de plek waar ongeveer 1,3 miljoen mensen zijn omgebracht door de nazi’s in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waaronder ca. 60.000 Nederlanders en 24.000 Belgen.

Tijdens deze dag excursie (ongeveer negen uur incl. vervoer) met Nederlandse gids nemen wij u mee door de geschiedenis van Auschwitz, het ontstaan van het kamp, de deportaties, de plunderingen, de moorden en de fabrieken bij de Buna werke op kamp Monowitz

€ 50,00 per persoon

Zoutmijnen van Wieliczka
Oorspronkelijk was de zoutmijn een uitgebreid netwerk van honderden kilometers, die reikte tot wel 327 meter diepte en tot 2007 werd er nog zout gewonnen. Tegenwoordig mogen bezoekers 2,5 kilometer afleggen tot 135 meter diepte en daar prachtige ondergrondse kunst en bouwwerken aanschouwen begeleid door een interessant verhaal over de mijnbouw en haar geschiedenis.

€ 50,00 per persoon

Ontdek Krakau tour
Tijdens de zes uur durende excursie neemt onze Nederlandse gids u mee door de geschiedenis van de stad Krakau. We bezoeken en vertellen over Rynek Glowny, de Joodse wijk Kazimierz, de film Schindler’s list en Oskar Schindler, kasteel Wawel en de Nowa Huta.

€ 60,00 per persoon

Bovenstaande excursies en musea zijn optioneel bij te boeken tijdens de veertiendaagse busreis Polen.

© 2019 - Creativ-EventZ