UA-77071528-1
 • Locatie

  Normandië, Frankrijk

 • Verblijf

  Hotel of Hostel

 • Type

  Busreis

 • Prijs

  € 249,00 p.p.

Schoolreis Normandië

Normandië is natuurlijk niet alleen bekend om de prachtige kustlijn, de Camembert en de schattige vissersdorpjes. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog begon op deze plek de bevrijding van Europa met de dag die bekend staat als D-Day. Op de historische ochtend van 6 juni 1944 zijn drie miljoen geallieerde soldaten Het Kanaal overgestoken om Europa te bevrijden en een einde aan de oorlog te maken.

Een vier- of vijf daagse schoolreis door de geschiedenis van D-Day en de start van de bevrijding van Europa. Vraag vrijblijvend uw offerte aan!

Voorbeeld: vier-daagse busreis

Dag 1
We vertrekken met een touringcar naar Frankrijk waar we +/- 14:00 uur aankomen in Colleville-Montgomery voor een bezoek aan Sword Beach. Na het bezoek vertrekken we naar Caen waar we overnachten in een ho(s)tel.

Dag 2
We vertrekken in de ochtend naar 

Dag 3
We vertrekken in de ochtend naar Omaha Beach. Na het bezoek rijden we via The Pointe du Hoc naar de Batterij van Maisy. We overnachten in Sainte- Mére Église in een ho(s)tel.

Dag 4
We vertrekken in de ochtend naar Utah Beach. Rond 12:00 uur rijden we terug met de bus naar Nederland/België.

 • Inclusief
  • Vier dagen/drie nachten verblijf in een ho(s)tel incl. ontbijt
  • Vervoer vice versa met touringcar
  • Bovenstaand programma (excl. entree musea)
 • Exclusief
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 per persoon
  • Reserveringskosten á € 100,00
  • Toegang tot de musea (optioneel)

De invasiestranden

D-Day en de slag om Normandië

Sword Beach
Onder leiding van Commandant Kieffer landde op dit strand de 4e Frans-Britse Commandobrigade. In Sword Beach (om precies te zijn Ouistreham) vond in 2014 de internationale herdenkingsceremonie plaats rond 70 jaar D-Day.

Juno Beach
Landingssector Juno Beach is sterk verbonden met de Canadezen. Op 6 juni 1944, landden hier 14.000 Canadezen en 9.000 Britten. Ze leden er zware verliezen.

Gold Beach
Deze landingssector ligt precies in het midden van het landingsgebied: de sector werd toegewezen aan de 50e Northumbrian Infanteriedivisie van generaal Graham. In Arromanches werd een grote kunstmatige haven aan gelegd. De overblijfselen zijn er nog altijd te zien. Het Musée du Débarquement besteedt ruimschoots aandacht aan de manier waarop de plannen voor de haven werden bedacht en uitgevoerd. Arromanches 360 is een 360 graden bioscoop waarin de geschiedenis van de Slag om Normandië op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht.

 

Omaha Beach
Als er één plek is waar de invasie had kunnen mislukken dan is dat wel op het strand van Omaha Beach, in Colleville-sur-Mer. De Amerikaanse troepen leden hier op D-Day zware verliezen, vandaar de trieste bijnaam Bloody Omaha (bloederig Omaha). Op het strand van Omaha Beach, om precies te zijn in Saint-Laurent-sur-Mer, staat het beeld Les Braves (de dapperen).

Sinds 156 is hier de Amerikaanse militaire begraafplaats van Colleville te vinden, midden in een gebied dat de Fransen aan de Verenigde Staten hebben toegewezen. Er liggen 9387 grafstenen in lange, strakke rijen op een onberispelijk gazon… De emotie is groot, bijna tastbaar.

 

Utah Beach
Deze landingssector strekte zich uit van Sainte-Marie-du-Mont tot aan Quinéville. Vanuit deze sector wilden de geallieerden zo snel mogelijk de haven van Cherbourg in bezit nemen. Het museum van Utah Beach is gebouwd op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land gingen. Het museum laat in chronologische volgorde zien wat hier precies gebeurd is. Topstuk van de collectie is een originele B-26 bommenwerper.

 

© 2019 - Creativ-EventZ