UA-77071528-1

Schindler’s List, het ware verhaal!

Oskar Schindler (1908-1974) voor velen een held, voor velen een zakenman die toevallig in de oorlog leefde en lid was van de nazi partij. Een inspirerend verhaal, een zoektocht door de straten van Krakau. Steven Spielberg heeft er 10 jaar over gedaan om te komen tot zijn film. Wij nemen u mee naar Krakau en vertellen u het ware verhaal over Oskar Schindler.

Oskar Schindler: zakenman, spion, lid van de nazi partij en bovenal mensenredder. Het verhaal opgetekend aan de hand van zijn eigen getuigenverklaringen. Wij laten u alle plaatsen zien  die voorkomen in de film o.a. waar Oskar Schindler gewoond heeft tegenover kasteel de Wawel. We bezoeken ook andere plaatsen in Krakau waar alles zich in het echt heeft afgespeeld zoals de emaille fabriek, het voormalige Getto, Kamp Plaszow, de joodse wijk Kazimierz  en natuurlijk Auschwitz/ Birkenau, Spielberg heeft daar ook werkelijk gefilmd. Tijdens deze tocht verteld onze gids in het Nederlands het ware verhaal van Oskar Schindler, u zult versteld staan, het verhaal opgetekend aan de hand van de eigen getuigenissen van Oskar na de oorlog. Tijdens de tour krijgt u headsets zodat u het hele verhaal goed kunt volgen en niet afgeleid wordt. De hele tour duurt ongeveer 5 uur. Hierna rijden we ook nog door naar de oude communistische wijk Nowa Huta die gebouwd is in 1947, Wij vertellen u hier over het Krakow van na de oorlog tot 1989 het jaar dat de communisten weer vertrokken uit Polen.

Daarnaast laten wij u ook nog een aantal decorstukken zien van de film Schindlers List.

Ga mee terug in de geschiedenis met de Schindler’s list tour in Krakau. Velen gingen u voor.

Nieuw in 2019!
Tijdens de Schindler’s list tour bezoeken we ook de oude communistische wijk Nowa huta ‘Nieuw Staal’ waar we Krakau vanaf 1947 zien, bezoeken we kamp Plaszow en kasteel Wawel.

Bekijk hier de film Schindler’s list.

Elke maand hebben wij één of meerdere groepsreizen naar Krakau met eigen Nederlandse gids, alle excursies zijn inbegrepen met toegangsgelden en transfers per luxe vervoer. Ook een dagexcursie naar Auschwitz-Birkenau met Nederlandse gids is inbegrepen.

© 2019 - Creativ-EventZ