UA-77071528-1

Stedentrip Kaunas en Vilnius

met bezoek aan Fort IX en Paneriai

Voor die mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de Shoah geschiedenis, organiseren wij nu ook een vijfdaagse reis naar Kaunas en Vilnius. U  kunt op eigen gelegenheid de gedenktekens bezoeken ter nagedachtenis van de slachtingen van de Einsatzgruppen in Litouwen. Maar bovenal hebben Kaunas en Vilnius een bijzonder mooie  centrum.  Niet voor niets wordt Vilnius het Jeruzalem van Litouwen genoemd. Tussen het bezoeken van de genoemde gedenktekens heeft u voldoende tijd om te genieten van de Litouwse keuken en de prachtige steden.

Vliegreizen
Onze vliegreizen zijn van zaterdag tot en met woensdag met vertrek vanaf de luchthaven van Eindhoven.

Betaling
Na uw reservering ontvangt u een factuur en de beschrijving van de reis. Boekt u uw reis met vertrek buiten tien weken dan mag u de factuur in twee delen van 50% betalen. Boekt u uw reis binnen tien weken voor vertrek dan betaald u 100% van de reissom. De factuur dient u per bankoverschrijving (IDEAL) te voldoen. Creditcard betaling is niet mogelijk.

Let op!
Bij boekingen met vertrek binnen 6 weken houden wij het recht voor om de prijzen aan te passen aan het dagtarief van de maatschappij. Vraag dus bij een boeking met vertrek binnen 6 weken het dagtarief op.

FAQ
Hier vindt u alle antwoorden op vragen over het verdere verloop van uw reservering.

Programma

Dag 1
We vliegen vanaf de luchthaven van Eindhoven om 09:35 uur naar Kaunas . Nadat we geland zijn worden we opgehaald door onze chauffeur die ons naar het IBIS hotel in het centrum van Kaunas brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2
We brengen een bezoek aan het Fort IX (het negende fort), waar op 29 oktober 1941 het bloedbad van Kaunas plaatsvond. Op bevel van SS-Standartenführer Karl Jäger en SS-Rottenführer Helmut Rauca vermoordden het Sonderkommando mannen uit het Einsatzkommando, 2.007 Joodse mannen, 2.920 -vrouwen en 4.273 kinderen. Deze excursie heeft een duur van zes uur en is met Engelstalige gids.

Dag 3
We vertrekken met de trein naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Deze treinrit duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Na aankomst in Vilnius checken we in het IBIS hotel.

Dag 4
Vandaag bezoeken we het Paneriai Memorial Park en het Trakaikasteel met Engelstalige gids. Paneriai, bekend van de massamoord tussen 1941 en 1944 waar circa 100.00 mensen om het leven kwamen. Deze excursie heeft een duur van vijf uur.

Dag 5
Na het ontbijt check-out bij het hotel. Om 13.15 uur vertrek vanaf de luchthaven van Vilnius de terugvlucht naar Eindhoven.

Op aanvraag.

Inclusief

  • Retourticket v.a. Eindhoven
  • Vijf dagen/vier nachten verblijf in een IBIS hotel
  • Logies en ontbijt
  • Airport transfers
  • Excursie Paneriai Memorial Park en het Trakaikasteel
  • Excursie naar het Negende fort

Exclusief

  • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 7,50 per persoon
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten á € 10,00 per persoon
  • Grote hand- of ruimbagage

© 2019 - Creativ-EventZ