• Locatie

  Gdansk & Krakau

 • Verblijf

  Hostel of Hotel IBIS centrum***

 • Type

  Vlieg-busreis

Schoolreis door de geschiedenis van Polen in Gdansk en Krakau

Gdanks is de plaats waar de oorlog uitbrak op 1 september 1939 op de Westerplatte, ook is Gdansk de plaats waar de stakingen uitbraken onder Lech Walesa eind jaren 70, hierdoor is Polen onder de druk van de communisten uitgekomen en waren er op 4 juni 1989 voor het eerst vrije verkiezingen in Polen. U kunt hier het geweldige mooi museum van solidarinosc bezoeken en komt u alles te weten over de communisten de opstand en het vrije Polen, het museum staat op exact dezelfde plaats als waar de opstanden begonnen. Ook het wereld oorlog 2 museum is een must om te bezoeken. Net buiten Gdansk op 35 kilometer hebben de Nazi op 2 september hun eerste concentratiekamp geopend Stutthoff. Daarnaast is Gdansk een geweldige mooie stad en heeft het wat weg van Amsterdam.

Voorbeeld: 6 daagse busreis

Dag 1
We vertrekken met de touringcar vanuit Nederland naar Gdansk het is met de bus vanaf Utrecht 12 uur rijden naar Gdansk we komen rond de klok van 18:00 uur aan in het hostel in de avond is er een 2 gangen diner in het centrum van Gdansk

Dag 2
Vandaag bezoeken we eerst het wereld oorlog 2 museum en daarna gaan we naar kamp Stuthoff in de avond is er een 2 gangen diner in het centrum van Gdansk. We nemen lunchboxen mee

Dag 3
Vandaag bezoeken we in de ochtend het museum Solidarinosc we nemen lunchboxen mee want na het museum bezoek rijden we door naar Krakau na aankomst in het hostel waar we verblijven op meerpersoons kamers hebben we een 2 gangen diner in het centrum van Krakau

Dag 4
We doen een stadstour door Krakau in de avond is er een 2 gangen diner in het centrum

Dag 5
Vandaag bezoeken we museum Auschwitz Birkenau na afloop hebben we een 3 gangen afscheidsdiner in de joodse wijk met klezemer muziek

Dag 6
In de ochtend rijden we terug naar Nederland waar we rond de klok van 21:00 uur bij school aan zullen komen

 • Prijs

  6 daagse reis
  Bij 40 personen vanaf euro 499.-p.p.

 • Vliegreis

  Genoemde schoolreizen kunnen bij een aantal dat minder dan 30 personen is goedkoper uitvallen als u met het vliegtuig reist. Prijzen voor vliegreizen altijd op aanvraag

 • Inclusief
  • 5 nachten in hostel op basis van meerpersoons kamer inclusief ontbijt
  • 4 maal 2 gangen diner
  • 1 maal 3 gangen diner met klezmer muziek
  • 2 maal lunchboxen
  • Entree muzeum solidarinosc -wereldoorlog 2 museum kamp stutthoff en Auschwitz
  • Nederlandse reisleiding en nederlandse gidsen in Krakau en Auschwitz
  • Kosten voor chauffeur en parkeergelden
 • Exclusief
  • reis en annuleringsverzekering
  • Bijdrage garantiefonds reisgelden a euro 15 per euro 10.000
  • Reserveringskosten a euro 100 voor de hele groep

Overnachten in Gdansk

Hostel 4u

Hotel IBIS centrum***

World Hostel 

Excursies Gdansk

Europese Solidariteit museum

Het European Solidarity Centre (ECS) in Gdańsk is niet alleen een museum dat het verhaal vertelt over de Solidariteit (Solidarność) en de  anticommunistische oppositie in Polen en Europa.

 

Museum van de Tweede Wereldoorlog

Dit museum is het grootste oorlogsmuseum in Europa en staat op een historische plek, namelijk waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. In dit museum wordt de oorlog in al haar facetten behandeld.

 

Concentratiekamp Stutthof

Bezoek het voormalig concentratiekamp op 50 kilometer van Gdansk. Tours onder leiding van Engels- of Duitstalige gids.

 

National Maritime Museum

Het Maritiem museum van Polen met verzamelingen, onderzoeken en het behouden van voorwerpen en documenten betreffend de scheepvaart in Polen door de jaren heen.

 

Stogi Plaza

Stap in tram 3 en breng een bezoekje aan het grootste zandstrand van Gdansk! In de winter is op de boulevard een ijsbaan te vinden.

Leeuwen van Gdansk

Waar je in Wroclaw de kabouters hebt, zijn er in Gdansk beeldjes van leeuwen door de stad te vinden. Momenteel staat er z’n 10 door de stad verspreid.

Streetart Zaspa

Het grootste open air streetart theather van Europa in Gdansk. In de wijk Zaspa vind je op 58 flatgebouwen deze kunst. Het is mogelijk om met een gids door deze wijk te gaan.

Auschwitz

De excursie op museum Auschwitz duurt de hele dag. We bezoeken zowel Auschwitz 1 als Birkenau Auschwitz 2. Tijdens de excursies gebruiken we headsets.  Indien gewenst bereiden wij de studenten graag voor op de reis met een presentatie op school over het museum. Betaal niet langer te veel voor uw reis naar het museum Auschwitz.

Krakau Tour

Tijdens de zes uur durende Krakau tour neemt onze Nederlandse gids u mee door de geschiedenis van de stad Krakau. We bezoeken en vertellen over de wijk Nowa Huta, de Joodse wijk Kazimierz, de film Schindler’s list en Oskar Schindler, kamp Plaszow en kasteel Wawel. Voor uitgebreide omschrijving kijk hier.

Onze restaurants

© 2018 - Creativ-EventZ