UA-77071528-1

Achtdaagse busreis Polen

Kerst 2022

Ga mee met onze achtdaagse busreis naar Polen en bezoek tijdens kerst Krakau en Zakopane. We reizen met een luxe touringcar die inmiddels al meerdere malen door Polen is gereisd met groepen. Daarnaast heeft u voldoende plaats in de bus en rijden we bewust niet in de nacht, wel zo ontspannen.

Het verblijf is in driesterren hotels op basis van een twin- of tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Tijdens de reis is er optioneel een uitgebreid excursie programma bij te boeken wat in de meeste gevallen nog in het Nederlands is ook. In principe kunt u per stad alle genoemde excursie- en musea boeken. Wij plannen het zo in dat het haalbaar is met de beschikbare tijd en rittijden van onze chauffeurs.

Tijdens het bezoek aan de steden heeft u voldoende vrije tijd naast het excursie programma om zelf Krakau te verkennen, teven wijzen wij u op de beste restaurants al zijn sommige lunches en een aantal diners inbegrepen. U ontvangt vooraf uitgebreide informatie over de steden en de excursies. Tijdens de reis ziet en hoort u echt alle bijzonderheden over deze fantastische steden.

Opstapplaatsen
We hebben in Nederland drie opstapplaatsen: Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en station Hengelo

Inschrijven
U kunt online inschrijven op onze achtdaagse kerst busreis Polen. Nadat u het online formulier heeft verzonden ontvangt u binnen twee werkdagen een reservering via mail. Drie maanden voor vertrek ontvangt u de factuur voor de aanbetaling van 50% van de reissom. Het restbedrag betaald u pas zes weken voor vertrek.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze achtdaagse busreis Polen stuur ons dan een e-mail.

Programma

We vertrekken met de bus vanaf Rotterdam centraal (06:00 uur) via Utrecht centraal  (07:15 uur) en station Hengelo (09:30 uur) naar Dresden. Om 17:30 uur komen we aan in Dresden waar we inchecken bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt checken we uit in Dresden en rijden we naar Krakau. Krakau is op ongeveer 520 kilometer van Dresden. Na aankomst in Krakau checken we in bij het driesterren hotel in het centrum en is daar een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt bezoeken we met onze Nederlandse gids de communistische wijk Nowa Huta, Joodse wijk Kazimierz en het oude centrum waar de kerstmarkt is. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar het dorpje Zakopane wat gelegen is in het Tatra gebergte. U kunt op eigen gelegenheid dit pittoreske dorpje ontdekken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Krakau waar een gezamenlijk diner is.

Na het ontbijt vertrekken we naar de zoutmijnen van Wieliczka. Hier volgen we een rondleiding met Engelstalige gids. Oorspronkelijk was de zoutmijn een uitgebreid netwerk van honderden kilometers, die reikte tot wel 327 meter diepte en tot 2007 werd er nog zout gewonnen. Tegenwoordig mogen bezoekers 2,5 kilometer afleggen tot 135 meter diepte en daar prachtige ondergrondse kunst en bouwwerken aanschouwen begeleid door een interessant verhaal over de mijnbouw en haar geschiedenis.

Na het bezoeken aan de zoutmijnen van Wieliczka bezoeken we de kerstmarkt in Krakau. Aan het eind van de middag is er een Wodka proeverij en een gezamenlijk diner.

Optioneel excursieprogramma in Krakau
Dagexcursie Auschwitz met Nederlandse gids.

In de avond is er een gezamenlijk afscheidsdiner in een Joodse restaurant met live Klezmer muziek.

Na het ontbijt checken we uit in Krakau en rijden we terug naar Dresden. Dresden is op ongeveer 520 kilometer van Krakau. Na aankomst in Dresden checken we in bij het driesterren hotel in het centrum. In de avond is er een gezamenlijk diner.

Na het ontbijt check we uit in Dresden en rijden we naar Nederland. We arriveren om 17:00 uur bij station Hengelo, 18:30 uur Utrecht CS en 20:00 uur Rotterdam CS.

Reisdata en prijzen

Inclusief
 • Vervoer met luxe touringcar
 • Verblijf in driesterren hotels
 • Logies en ontbijt
 • Diner (6)
 • Diner in Joods restaurant met live Klezmer muziek (1)
 • Wodka proeverij
 • Excursie Nowa Huta, Kazimierz en oude centrum net Nederlandse gids
 • Bezoek aan Zakopane
 • Bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka
Exclusief
 • Optioneel: excursie Auschwitz met Nederlandse gids
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 7,50 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer á € 140,00
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Deze reis gaat gegarandeerd door bij 30 deelnemers

Excursies

Auschwitz
Wij nemen u mee naar de plek waar ongeveer 1,3 miljoen mensen zijn omgebracht door de nazi’s in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waaronder ca. 60.000 Nederlanders en 24.000 Belgen.

Tijdens deze dag excursie (ongeveer negen uur incl. vervoer) met Nederlandse gids nemen wij u mee door de geschiedenis van Auschwitz, het ontstaan van het kamp, de deportaties, de plunderingen, de moorden en de fabrieken bij de Buna werke op kamp Monowitz

€ 50,00 per persoon

Bovenstaande excursies Krakau zijn optioneel bij te boeken tijdens de achtdaagse kerst busreis Polen.

© 2019 - Creativ-EventZ