UA-77071528-1

Achtdaagse busreis Krakau

Berlijn, Krakau en Dresden

Altijd al eens Krakau willen bezoeken maar u wilt niet met het vliegtuig? Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze acht dagen durende busreis naar Polen, waarbij we prachtige steden Berlijn en Krakau bezoeken. We maken gebruik van een comfortabele luxe touringcar die al meerdere keren met groepen door Polen heeft gereisd. Met voldoende ruimte in de bus en bewuste keuzes om niet ’s nachts te reizen, streven we naar een ontspannen reiservaring.

Tijdens deze reis verblijft u in driesterrenhotels, waarbij u de keuze heeft tussen een twin-, twee- of eenpersoonskamer, inclusief een smakelijk ontbijt. Bovendien bieden we optioneel een uitgebreid excursieprogramma aan, dat in de meeste gevallen zelfs in het Nederlands beschikbaar is. U kunt per stad alle genoemde excursies en musea boeken, waarbij we zorgvuldig de beschikbare tijd en rittijden van onze chauffeurs plannen voor een haalbare ervaring.

In de steden krijgt u voldoende vrije tijd naast het excursieprogramma, zodat u zelf op verkenning kunt gaan. We voorzien u graag van de beste restaurantaanbevelingen, waarbij sommige lunches en diners zelfs inbegrepen zijn. Vooraf ontvangt u uitgebreide informatie over de steden en de excursies, zodat u goed voorbereid op pad kunt gaan.

Tijdens deze reis zult u echt alle bijzonderheden ontdekken en beleven van deze prachtige steden. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op deze fantastische busreis!

Opstapplaatsen
We hebben in Nederland drie opstapplaatsen: Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en station Hengelo

Inschrijven
U kunt online inschrijven op onze achtdaagse busreis Polen. Nadat u het online formulier heeft verzonden ontvangt u binnen twee werkdagen een reservering via mail. Drie maanden voor vertrek ontvangt u de factuur voor de aanbetaling van 50% van de reissom. Het restbedrag betaald u pas zes weken voor vertrek.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze achtdaagse busreis Polen stuur ons dan een e-mail.

Programma

Onze reis begint vroeg in de ochtend vanuit Rotterdam Centraal (06:00 uur), waar we met de bus vertrekken. We maken onderweg een tussenstop bij Utrecht Centraal (07:15 uur) en station Hengelo (09:30 uur) voordat we onze bestemming, Berlijn, bereiken. Na een comfortabele rit komen we om 17:30 uur aan in het bruisende Berlijn, waar we inchecken bij het driesterren hotel in het centrum. ’s Avonds kijken we uit naar een heerlijk gezamenlijk diner om deze lange reisdag af te sluiten.

Ter vrije besteding.

Optioneel
Fietstour- of stadswandeling Berlijn met Nederlandse gids á € 30,00 per persoon

Na een heerlijk ontbijt maken we ons gereed voor vertrek uit Berlijn en gaan we op weg naar Krakau. Bij aankomst in Krakau zullen we inchecken bij het driesterren hotel IBIS Styles Kraków centrum. ’s Avonds staat er een gezellig gezamenlijk diner op het programma om de dag in stijl af te sluiten.

Vandaag staat er een boeiende sightseeingtour op het programma, begeleid door onze Nederlandstalige gids. Samen zullen we de bezienswaardigheden verkennen en meer te weten komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Krakau. Laat u meevoeren door de verhalen en ontdek de hoogtepunten van deze fascinerende stad. Een unieke ervaring die u niet wilt missen!

Optioneel:
Vandaag hebben we een belangrijke dagexcursie naar Auschwitz op de planning, waarbij we worden begeleid door een onze eigen Nederlandstalige gids. Samen zullen we deze historische plek verkennen en stilstaan bij de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het is een aangrijpende en educatieve ervaring, waarbij we de herinnering aan de slachtoffers levend houden en eer betonen aan hun nagedachtenis.

In de avond sluiten we de dag af met een bijzonder diner in een Joods restaurant, omringd door de levendige klanken van live Klezmer muziek. Deze traditionele muziek zal ons hart verwarmen en ons laten meedeinen op de melodieën, terwijl we genieten van heerlijke gerechten uit de Joodse keuken.

Optioneel
Vandaag hebben we een fascinerend bezoek gepland aan de zoutmijnen van Wieliczka, waarbij we worden begeleid door een deskundige Engelstalige gids. Samen zullen we afdalen in dit ondergrondse wonder en de prachtige zoutgalerijen en -kamers verkennen. Ontdek de eeuwenoude geschiedenis van deze mijn en bewonder de indrukwekkende zoutsculpturen en kunstwerken die door de jaren heen zijn gecreëerd.

Laat u verrassen door de unieke atmosfeer en de verhalen die onze gids met u zal delen. Dit bezoek belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij u een diepere waardering krijgt voor het vakmanschap en de tradities die met zoutwinning zijn verbonden. Geniet van deze bijzondere dag vol ontdekkingen en cultureel erfgoed!

Na een smakelijk ontbijt zullen we uitchecken bij ons verblijf in Krakau en beginnen we aan de terugreis naar Dresden, dat zich op ongeveer 520 kilometer afstand bevindt. Een prachtige rit door het landschap staat ons te wachten.

Eenmaal in Dresden aangekomen, zullen we inchecken bij ons driesterren hotel, gelegen in het hart van de stad. Hier kunnen we nog even nagenieten van alle indrukken en ervaringen van deze reis. Rust heerlijk uit in het hotel en geniet van de centrale ligging die ons de mogelijkheid biedt om nog wat laatste verkenningen te doen in deze charmante stad.

Na het ontbijt zullen we uitchecken bij ons verblijf in Dresden en beginnen we aan onze terugreis naar Nederland. Onze aankomsttijden zijn als volgt: om 17:00 uur bij station Hengelo, gevolgd door Utrecht CS om 18:30 uur, en tot slot Rotterdam CS om 20:00 uur.

Reisdata en prijzen

Inclusief
 • Vervoer met luxe touringcar
 • Twee nachten verblijf in Berlijn
 • Vier nachten verblijf in Krakau
 • Een nacht verblijf in Dresden
 • Logies en ontbijt
 • Diner (3)
Exclusief
 • Optioneel: excursieprogramma
 • Bijdrage garantiefonds reisgelden á € 9,00 p.p.
 • Bijdrage calamiteitenverzekering á € 3,50 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer á € 140,00
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Deze reis gaat gegarandeerd door bij 30 deelnemers
Optioneel bij te boeken
 • Fietstour- of stadswandeling Berlijn met Nederlandse gids

  € 30,00 per persoon

 • Excursie Auschwitz met Nederlandse gids

  € 30,00 per persoon

 • Excursie zoutmijnen van Wieliczka

  € 30,00 per persoon

 • Diner in Joods restaurant met live Klezmer muziek

  € 35,00 per persoon

© 2019 - Creativ-EventZ